Stueplanter for et grønt miljø hjemme

De siste årene har vi sett en økende trend med grønne planter i hjemmet. Ikke bare gir de liv og energi til rommet, men de har også en rekke helsefordeler. Nå har trenden utviklet seg og gått videre til å omfatte planter med farge og mønster.

Calathea orbifolia er en art av tropisk plante som tilhører familien Marantaceae. Den stammer fra Sør-Amerika og er kjent for sine imponerende, store, ovalformede blader med distinkt mønster av lysegrønt eller sølvstriper. Denne planten krever varme og fuktige forhold, med temperaturer mellom 15-24°C og høye luftfuktighetsnivåer, for å trives. Den foretrekker indirekte, godt opplyst lys og godt drenert jord. Calathea orbifolia regnes som en lavt vedlikeholds plante og er et populært valg for innendørs hager og som dekorativ plante i hjem og kontorer. Husk å la planten bli lett tør mellom hver vanning.

 

Ctenanthe burle-marxii er en art av tropisk plante som tilhører familien Marantaceae. Den stammer fra Sør-Amerika og er ofte kjent som "Aldri-Aldri Planten." Denne planten er verdsatt for sine vakre, glansfulle, grønne blader med et unikt mønster av sølv eller grå striper. Bladene er ovalformet og er ordnet i et symmetrisk mønster, noe som gjør dem til et populært valg for innendørs hager og som dekorativ plante i hjem og kontorer. Ctenanthe burle-marxii foretrekker varme og fuktige forhold, med temperaturer mellom 15-24°C og høye luftfuktighetsnivåer, for å trives. Den foretrekker også godt opplyst, indirekte lys og godt drenert jord. Denne planten regnes som enkel å ta vare på og er et flott valg for dem som er nye til innendørs hagearbeid.

 

Aglonema er en type inneplante som er kjent for sitt vakre og fargerike bladverk, og derfor ofte kalt "Kinesisk Parykk." De er enkle å dyrke og krever lite vedlikehold, noe som gjør dem til et godt valg som stueplante. Her er noen av grunnene til at Aglonema er et godt valg som stueplante:

 1. Enkle å dyrke: Aglonema er en hardfør plante som tåler en rekke forhold, inkludert dårlig belysning og lite vedlikehold.

 2. Vakkert bladverk: Aglonema har et bredt utvalg av farger og mønstre på bladene, fra grønne til røde, med hvite eller gule flekker.

 3. Luftrensende: Aglonema er kjent for å rense luften ved å fjerne skadelige stoffer som formaldehyd og benzen.

 4. Lavt vedlikehold: Aglonema trenger ikke mye oppmerksomhet og krever lite vann og gjødsel.

 5. Lengre levetid: Aglonema er en langlevende plante og kan vare i årevis med riktig omsorg.

Alt i alt er Aglonema en enkel og vakker inneplante som legger til liv og farge til ditt interiør, mens den også gir fordeler for luftkvaliteten.

Philodendron Narrow Ring of Fire er en hybrid cultivar av Philodendron-slekten, en familie med blomstrende planter i familien Araceae. Det er verdsatt for sitt unike, fargerike bladverk. Som andre Philodendron-planter, er det en populær inneplante som er enkel å ta vare på og kan tilpasse seg en rekke vekstforhold. Det trives i lyst, indirekte lys og godt drenerende jord, og bør vannes regelmessig for å holde jorden jevnt fuktig, men ikke oversvømt. Over-vanning og mangel på lys kan føre til at bladene blir gule. Er du i tvil, så lar du plante heller tørke litt lenger en overvanne. 17 - 25 grader

 

Anthurium kommer i alle farger og er en populær inneplante. Spesielt de med store hvite blomster, legger til en touch av tropisk skjønnhet og livlig farge til ditt interiør. Her er noen viktige ting å vite om stell av Anthurium i en stue:

 1. Belysning: Anthurium trives i lyst, indirekte lys, men unngå direkte sollys som kan brenne bladene.

 2. Vanning: Hold jorden jevnt fuktig, men ikke vannlogget. La toppen av jorden tørke litt ut før du vannerer igjen. Over-vanning kan føre til rotrot.

 3. Luftfuktighet: Anthurium foretrekker en fuktig atmosfære. Plasser en skål med vann nær planten, eller sprut bladene jevnlig for å øke luftfuktigheten.

 4. Gjødsling: Gjødsle planten med et balansert gjødsel for stueplanter hver 2-4 uke under vekstsesongen (vår og sommer).

 5. Temperatur: Anthurium foretrekker en varm og stabil temperatur på mellom16-29°C. Unngå temperaturfluktuasjoner, da dette kan føre til stress for planten.

Ved å gi riktig omsorg og forhold, kan en Anthurium stueplante trives og bringe farge og skjønnhet til hjemmet ditt.

Echeveria, også kjent som "ørken rosen", er en art av sukkulente planter i familien Crassulaceae. De er oppkalt etter den meksikanske kunstneren Atanasio Echeverría. Her er noen viktige ting å vite om Echeveria ørken rosen:

 1. Utseende: Echeveria ørken rosen har runde, blågrønne blader med rosa til røde kanter. Blomsterstandene er stolte og ofte rosa eller røde i fargen.

 2. Belysning: Echeveria ørken rosen foretrekker lyst, indirekte lys, men tåler også litt direkte sollys.

 3. Vanning: La jorden tørke ut mellom vanninger og unngå å la planten stå i vann. Over-vanning kan føre til rotrot.

 4. Luftfuktighet: Echeveria ørken rosen trives i normale inneklima, men krever ikke ekstra fuktighet.

 5. Gjødsling: Gjødsle planten med en gjødsel for sukkulenter en gang i måneden under vekstsesongen (vår og sommer).

Echeveria ørken rosen er en vakker og enkel sukkulent å dyrke, og legger til et touch av ørken-inspirert skjønnhet til ditt interiør.

 

 

Phalaenopsis orkideer er en plante som er kjent for sin skjønnhet og elegant utseende. For å passe dem på best mulig måte, følg disse trinnene:

 1. Lys: Orkideer trenger moderate nivåer av diffust lys, så plasser den i nærheten av et vindu som gir dem nok lys, men beskytter den mot direkte sollys.

 2. Vanning: Orkideer trenger regelmessig vanning, minst en gang i uken, men unngå å la jorden tørke helt ut. Vann alltid orkider med lunkent vann.

 3. Luftfuktighet: Orkideer foretrekker en høy luftfuktighet, så plasser den i et rom med høy luftfuktighet eller dusj den i gang til dagen

 4. Jord: Orkideer trenger en god kvalitet orkide jord eller en blanding av bark, sphagnum mos og perlite. Unngå å bruke vanlig jord da den kan føre til røtterødning.

 5. Gjødsel: Gjødsl orkideer med en spesiell orkide gjødsel hver tredje til fjerde uke for å opprettholde en god vekst.

Følg disse stegene for å sørge for at din Phalaenopsis orkide forblir sunn og vakker.

 1. Utseende: Fittonia har små, mørke grønne blader med kontrasterende hvite, rosa eller røde striper. De produserer også små hvite blomster.

 2. Lys: Fittonia foretrekker diffust lys, så plasser den i nærheten av et vindu, men beskyt den mot direkte sollys som kan brenne bladene.

 3. Vanning: Fittonia trenger jevnlig vanning, men unngå å la jorden tørke helt ut. Hold jorden fuktig, men ikke våt.

 4. Luftfuktighet: Fittonia foretrekker en høy luftfuktighet, så plasser den i et rom med høy luftfuktighet eller sett den på en fuktighetskilde som f.eks oasis el.l

 5. Jord: Fittonia trenger en god kvalitet, fuktig jord for å trives.

Ved å følge disse stegene kan du sørge for at din Fittonia stueplante vokser vel og blir en vakker tillegg til din stueinnredning.