Ta vare på tulipanene dine: Slik øker du levetiden til dine favorittblomst

 

Blomster som forblir vakre og friske i lang tid er et viktig element for enhver florist. Hvis du vil øke levetiden til tulipanene dine, kan du bruke noen tips og triks.

 

 

Først og fremst må du sørge for å velge en ren vase og fylle den med kaldt vann. Det er viktig at vasen er helt ren, så bruk gjerne klor for å sikre at det ikke er noen bakterier igjen. Fyll deretter vann til ca. 5-10 centimeter høyde i vasen. Ikke fyll for mye vann, da dette kan føre til at tulipanene vokser for raskt og blir for lange. Start heller med å fylle litt vann og påfyll når det trengs.

Tulipaner selges ofte tørre, og for å gjøre dem mer mottakelige for vann igjen, må stilkene kuttes på nytt. Du bør la tulipanene være i plast eller papir i ca. 30 minutter til de er fastspente og sterke. Sett dem på et kjølig sted mens de trekker til seg vann.

Unngå å etterfylle vann og heller tøm ut det gamle, skyll vasen og fyll på med rent vann. Husk at tulipaner er tørste blomster som drikker mye vann, så sørg for at vasen ikke blir helt tom.

En annen måte å forlenge levetiden til tulipanene dine på er å plassere dem på et kjølig sted om natten, akkurat som med de fleste andre snittblomster. Dette kan øke holdbarheten betraktelig.

Husk at du også kan kutte tulipanene kortere for å forlenge levetiden. Med disse enkle tipsene vil du kunne nyte vakre og friske tulipaner mye lenger.